logo-arteks
свържете се с нас: 0886 000 500 | 0884 000 500 | 0882 000 500 | 0888 477 057

Не искаме да
покоряваме
върхове –
искаме да ги създаваме

Арх. Весела Мирянова,
АРТЕКС Инженеринг

Весела-Мирянова

Публикация: forbesbulgaria.com

 Арх. Весела Мирянова, председател на Съвета на директорите на „АРТЕКС Инженеринг„, за най-важните качества на успеха

Арх. Мирянова, как се постига световна класа, към това ли се стреми АРТЕКС – утвърдена марка у нас, синоним на висококачествено жилищ­но строителство?

Световните стандарти са стандартите на АРТЕКС. В България може и трябва да се живее така, както би искал да живее човекът от най-развитите страни. Това не е фантазия, а цел, изискваща труд и размах. За труда е ясно. Ако в рецептата за успех няма труд, упоритост, устойчивост на всевъзможни атаки, тя е смехо­творна. Искам да акцентирам обаче на размаха, на решимостта да се работи над очакванията, с критериите на бъдещето. Защо да повтаряме вече правени неща, щом можем да строим по-ви­соко, по-модерно, по-дръзко? В АРТЕКС не искаме да покоряваме върхове; искаме да ги създаваме.

В симбиозата архитектурен проект – стро­ителство кое е определящо за крайния продукт, хубав дом? Каква е вашата философия като лидер на компанията, която безусловно следвате?

Определящото е… всичко! Всичко в работата и всеки в екипа. Мисълта за качеството започ­ва от подбора на терена и стига до обезпеча­ването на безупречен мениджмънт и поддръж­ка на построената сграда, в която ще живеят и правнуците на собствениците. Всеки елемент от проекта, всеки етап от процеса, всяка суро­вина, всяка технология, всяко вдъхновение, всяко действие на всекиго от екипа ни, всеки детайл – от всичко зависи класата на цялото. Ако стъпиш на разместена плочка пред сградата, няма да си кажеш: „Да, но пък фасадата е красива.“ Сградата не е фасада, декор, а свят. Всичко в нея трябва да служи на щастието на хората.

Откровено казано, в АРТЕКС нямаме фило­софии, имаме си вечен въпрос: „Това ли е най-до­брото, което можем да направим?“ И като про­фесионалисти, и като хора искаме да изпитаме удовлетвореността от постигнатото завидно ка­чество. То е здравата основа на нашата компания.

Кои са най-новите проекти на АРТЕКС?

Много и разнообразни – вълнуващо е! Ето някои от тях.

Екоселището от къщи до парк „Камбаните“ ще бъде много, много зелено. Самото строител­ство е с акцент върху естествените материали; богато озеленена среда с пешеходна алейна мрежа, детски площадки и зони за спорт. Селището ще бъде със специален достъп за обитателите.

Думата Bellagio съчетава „красота“, „леко­та“, „състояние на благополучие и удобство“. Това синтезира и бъдещия ни уникален комплекс „БЕ­ЛАДЖИО“ на бул. „България“, до Mall Bulgaria. Освен собствен озеленен парк с цветни градини, със зони за разходка и спорт, сред които ще се издига и нова църква, „БЕЛАДЖИО“ предлага на своите обитатели и собствен спа център, тър­говски комплекс с магазини, както и множество ресторанти.

В изключително комуникативна среда, точно до метростанция „Младост 1“, ще се строи сгра­да АГАПЕО – 2 като поредно доказателство, че в динамиката на града може да се живее спокой­но и уютно.

СЛЪНЧОГЛЕД в „Младост“2 ще бъде една раздвижена сграда, следваща своята среда и впис­ваща се красиво в нея.

И разбира се, ДИАМАНТ 3, но с ново име „СМАРАГД„. Семейството на ДИАМАНТ в бли­зост до Ловния парк и Борисовата градина се уве­личава. Свободно стоящата сграда ще бъде ори­ентирана така в терена си, че да улавя най-много от лъчите и гледките.

Всяка сграда на АРТЕКС има свое неповтори­мо лице, свои специални черти. Еднаква е само всеотдайността ни, когато ги създаваме.

Най-важният момент не е миналото или бъде­щето. Най-важният момент е сега. Какво сега е най-важно за бизнеса и живота ви?

Най-важното е да няма най-. Всяко най- омалова­жава всичко останало и всички останали. Думата приоритети не ми допада. Както жонгльорът не подхвърля само една топка, така и професиона­листът трябва да съчетава всевъзможните про­фесионални и лични ангажименти. Трудно, но въз­можно. Да, има амбициозни проекти, изискващи повече време и работа, но това съвсем не озна­чава, че на по-скромния по обем проект гледаме като на „не толкова важен“. Ако все пак трябва да посоча най-важното, то е като екип да запа­зим нашата ЕНЕРГИЯ, ГЪВКАВОСТ И РЕШИ­ТЕЛНОСТ, така че при всякакви ситуации да от­говаряме на най-високите изисквания.

Какво казвате на младите жени, които искат да станат предприемачи? Насърчавате ли ги и за какво според вас трябва да внимават?

Да не внимават прекалено! Това бих им казала, ако ме попитат. Да не внимават дотолкова, че да изгубят дързостта си. Независимо дали са на токчета, или не, да не вървят на пръсти, нито да търсят опори извън себе си.

Жените винаги са преценявани строго – и от мъжете, и от други жени. Понякога тази критич­ност стига до безмилостност. На прицел са не само професионалните им качества, но и личният живот, външността, жестовете…

Убедена съм обаче, че прекалената предпазли­вост, илюзията, че може да се угоди на такива свръхизисквания, са загуба на време и на шансове. По-добре да се заложи на професионализма и на упоритостта. Деловите жени, на които се въз­хищавам, имат тези качества.

Арх. Весела Мирянова

Урбанистичният пейзаж разчита на вдъхновена архитектура

Арх. Весела Мирянова: Урбанистичният пейзаж разчита на вдъхновена архитектура Публикация: Мениджър нюз Арх. Весела Мирянова, съосновател, изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на

Прочетете повече »

© 2022 Arteks. All rights reserved. | Q2R

ozarenie-1

ОЗАРЕНИЕ

ОЗАРЕНИЕ – идилията на селцето в големия град Публикация: gradat.bg За да заживеем в приказната омая на зеленината, планинския въздух и ромона

Прочетете повече »

РАДИО ЗОРАНА 87.6


Warning: Undefined array key "offset" in /home/artekssp/arteks.com/sofia/wp-content/plugins/super-rss-reader/includes/widget-admin.php on line 60
ЕДИНСТВЕНОТО ХРИСТИЯНСКО РАДИО В СОФИЯ
ОГНЕНИЯТ ПРОРОК НА ИСТИНСКИЯ БОГ

ОГНЕНИЯТ ПРОРОК НА ИСТИНСКИЯ БОГ Житието на св. пророк Илия е един от най-скъпоценните бисери на Стария Завет. Праведник, аскет, непоколебим изобличител на богоотстъпничеството, той бил преследван от цар Ахав [...]

СВ. ВЕЛИКОМЪЧЕНИЦА МАРИНА

СВ. ВЕЛИКОМЪЧЕНИЦА МАРИНА Марина била дъщеря на езически жрец в Антиохия Писидийска (ІІІ в.) възпитана в идолопоклонство, но Господ Бог по Своята милост и дал да узнае Истината и я [...]

СВ. МЪЧЕНИЦИ КИРИК И ЮЛИТА

СВ. МЪЧЕНИЦИ КИРИК И ЮЛИТА Св. Юлита произлизала от високопоставен род, живеела в град Икòния в областта Ликаония в Мала Азия и била отдадена на Христовата вяра. Овдовяла твърде млада [...]

Добре дошли!

Моля, оставете съобщение!
Нашите експерти от отдел Продажби ще се радват да отговорят на всеки Ваш въпрос!