logo-arteks
свържете се с нас: 0886 000 500 | 0884 000 500 | 0882 000 500 | 0888 477 057

Инвестиция в бъдещето: Добавената стойност на хуманната архитектура на АРТЕКС

Публикация: manager.bg

“Сградата не е фасада, а цял един свят“ – категорични са от АРТЕКС. Това поражда един цял нов подход в разбирането за сградите като естествена среда, в която природата съществува в хармонична симбиоза с ритъма на съвременния човек.

Хуманното и природосъобразно строителство отдавна вече не е лукс, а жизнена необходимост, която дава възможност на обитателите да осигурят за себе си и семействата си най-здравословната среда за живеене, като в същото време понижат значително жилищните си разходи. При това с безусловната увереност, че го правят в съзвучие с природата и като инвестиция в бъдещето.

Зеленото строителство в градска среда отдавна не е мираж, а успешно реализирана концепция от АРТЕКС. Архитектите и проектантите черпят вдъхновение от природата и я считат за нaй-дoбъp ĸopeĸтив в пpoцecа на търсене на съвършенство. Специално внимание в това отношение заслужават бъдещите проекти на АРТЕКС като сграда „Слънчоглед“ и комплекса от къщи „ОЗАРЕНИЕ“.

„СЛЪНЧОГЛЕД“

През последните години, квартал „Младост“ се превърна в динамичен, комуникативен, оживен и предпочитан квартал – със своите растящи възможности за бизнес и спокоен живот, той вече е престижен адрес на енергичните и жизнерадостни хора.

За тях АРТЕКС проектира сграда „СЛЪНЧОГЛЕД“ – вълнуващ дизайн, подчинен изцяло на средата, в която стройната, раздвижена сграда ще се извиси. Локацията на „СЛЪНЧОГЛЕД“ има забележително предимство, с което дори най-луксозните сгради в София не могат да се похвалят – естественият здравословен микроклимат. Според доклад на еколози от Българската академия на науките в районът има наличие на непрекъснати въздушни течения, гарантиращи чистият въздух във всеки един миг от денонощието.

Всички пространства са с професионално разработени функционални схеми, просторни и перфектно ослънчени. Всеки детайл от проектирането е подчинен на постигането на лекота и хармония на обитаването.

Затова проектът „СЛЪНЧОГЛЕД“ цели дискретен отпечатък върху средата – сградите са разположени спрямо естествената денивелация на терена без да го променят.

Озеленяването съпровожда всички аспекти на архитектурно-строителната работа по „СЛЪНЧОГЛЕД“ – от запазването на растителността и внедряването й в проекта, където е възможно, до разполагането на нова растителност.

Най-добрите природосъобразни решения и в тази сграда на АРТЕКС са допълнени от внимателния подбор на висококачествени материали с доказан произход, щадящите средата строително-монтажни дейности, енергоспестяващия принцип на експлоатация на жилищата.

“Paдвaмe ce, чe xopaтa зaпoчвaт вce пoвeчe дa цeнят тoзи вид cтpoитeлcтвo, тъй ĸaтo дoбaвeнaтa cтoйнocт, ĸoятo xyмaннaтa apxитeĸтypa пpидaвa нa cгpaдитe, e инвecтиция в бъдeщeтo и в ĸaчecтвoтo нa живoт нa oбитaтeлитe им“, споделят от АРТЕКС.

„ОЗАРЕНИЕ“

Озарение

От зелената идеология е вдъхновен и бъдещият комплекс от къщи „ОЗАРЕНИЕ“, разположен в близост до парк „Камбаните“ – изцяло природосъобразна концепция в подножието на Витоша, с пленяващи панорамни гледки към града, съчетана с емблематичното качество на АРТЕКС.

Екоселище „ОЗАРЕНИЕ“ ще бъде иновативен пример за зелено строителство – с акцент върху естествените, нетоксични материали, които ще осигурят нов тип здравословна среда за живеене в района. Ще бъде използвана специална изолация от овча вълна и кръстосано ламинирана слепена дървесина.

От огромно значение е, че при използването на естествени материали в хода на строителството се намаляват както въглеродните емисии във въздуха, така и парниковият ефект от дейността.

Сграда Озарение - Артекс

Предвижда се комплексът да бъде от затворен тип с богато озеленяване и пешеходна алейна мрежа. Автомобилният достъп ще бъде изнесен в периферията максимално, така че да се създаде възможност за обособяване на зони за отдих и рекреация, места за детски площадки и зони за спорт.

Озарение - Артекс
Сграда-ЗЛАТЕН-ВЕК

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ – “Град, поставен на хълм” Над всичко обикновено, стандартно и равно АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД, изцяло българска строително-инвестиционна компания, вярва, че

Прочетете повече »

РАДИО ЗОРАНА 87.6


Warning: Undefined array key "offset" in /home/artekssp/arteks.com/sofia/wp-content/plugins/super-rss-reader/includes/widget-admin.php on line 60
ЕДИНСТВЕНОТО ХРИСТИЯНСКО РАДИО В СОФИЯ
ОГНЕНИЯТ ПРОРОК НА ИСТИНСКИЯ БОГ

ОГНЕНИЯТ ПРОРОК НА ИСТИНСКИЯ БОГ Житието на св. пророк Илия е един от най-скъпоценните бисери на Стария Завет. Праведник, аскет, непоколебим изобличител на богоотстъпничеството, той бил преследван от цар Ахав [...]

СВ. ВЕЛИКОМЪЧЕНИЦА МАРИНА

СВ. ВЕЛИКОМЪЧЕНИЦА МАРИНА Марина била дъщеря на езически жрец в Антиохия Писидийска (ІІІ в.) възпитана в идолопоклонство, но Господ Бог по Своята милост и дал да узнае Истината и я [...]

СВ. МЪЧЕНИЦИ КИРИК И ЮЛИТА

СВ. МЪЧЕНИЦИ КИРИК И ЮЛИТА Св. Юлита произлизала от високопоставен род, живеела в град Икòния в областта Ликаония в Мала Азия и била отдадена на Христовата вяра. Овдовяла твърде млада [...]

Добре дошли!

Моля, оставете съобщение!
Нашите експерти от отдел Продажби ще се радват да отговорят на всеки Ваш въпрос!